Marius Vili Sârbu (Spania), candidat PSD pentru Senat Circumscripţia nr. 43 – diaspora

Marius Vili Sârbu (Spania), candidat PSD pentru Senat Circumscripţia nr. 43 – diaspora

Marius Vili Sârbu: „Îi asigur pe românii de peste hotare că, în calitate de parlamentar al Partidului Social Democrat, voi face totul pentru aplicarea acestei legi, astfel încât românii să nu mai plătească aceste taxe.”

În calitate de român din diaspora, am primit cu neplăcută surprindere gestul făţiş politic al preşedintelui Klaus Iohannis de a trimite la Curtea Constituţională legea privind eliminarea a 102 taxe nefiscale, printre care se număra şi 25 taxe consulare.

Ca avocat şi cetăţean român, cunosc prea bine umilinţa orelor lungi de coadă, consumul de timp şi de bani, pierderea de zile de muncă, călătoriile de sute de kilometri pe care trebuie, uneori, să le facem pentru obţinerea unui document. Chiar şi cele mai fericite evenimente din viaţa – căsătoria ori naşterea unui copil – scad în bucurie şi frumuseţe, datorită birocraţiei obligatorii pentru înregistrarea lor.

Eliminarea celor 25 de taxe consulare a reprezentat un semn că statul român începe să se gândească la noi. Prin acţiunea preşedintelui Klaus Iohannis, de frânare a aplicării legii, ni se arată acea faţă a politicii româneşti în care binele a milioane de români este lipsit de importanţă, când vine vorba de motivaţiile politice personale.

Îi asigur pe românii de peste hotare că, în calitate de parlamentar al Partidului Social Democrat, voi face totul pentru aplicarea acestei legi, astfel încât românii să nu mai plătească aceste taxe. Klaus Iohannis ne poate retrimite încă o dată la cozile din faţa ghişeelor, însă nu pentru mult timp! Dorinţa noastră de a fi respectaţi nu poate fi ignorată la nesfârşit.