COMUNICAT DE PRESĂ PSD DIASPORA

PSD Diaspora a luat act de decizia Biroului Permanent Național de a organiza Congresul Extraordinar al partidului pentru data de 10 martie.

Noi, cei din diaspora, considerăm că se impune reconfirmarea angajamentului politic prin care PSD a câștigat încrederea majorității covârșitoare a românilor în 2016, precum și demararea procesului de pregătire a alegerilor europarlamentare și prezidențiale care vor avea loc în anul viitor.

România trece printr-un amplu proces de schimbare, iar PSD a demonstrat că este singura forță politică aptă de a guverna în astfel de momente. În ciuda presiunii puse de către forțe care nu au nimic în comun cu democrația, vom merge până la capăt cu implementarea programului de guvernare ales de către majoritatea românilor.

Decizia luată miercuri în BPN este salutară. Noi, PSD Diaspora, vom continua amplul proces de reorganizare pe care l-am început și vom participa ca invitați, la lucrările Congresului, a declarat președintele PSD Diaspora, Ovidiu Iane.

Conform Statutului, Congresul Extraordinar al PSD se convoacă pentru exercitarea atribuțiilor statutare, precum și pentru următoarele situații: în cazul organizării alegerilor locale, parlamentare, europarlamentare sau prezidențiale, la termen sau anticipate, pentru pregătirea acestora sau evaluarea rezultatelor; pentru modificarea Statutului PSD sau a Programului Politic al partidului; în situații deosebite.