Galerie

Presedintele Ovidiu Iane le-a mulțumit colegilor pentru participarea la lucrările Congresului Extraordinar al PSD din data de 10 martie.
"Știu cât de greu le este din diaspora să vină și să participe la astfel de evenimente și, de aceea, efortul lor merită cu atât mai mult evidențiat.
Am dorința și convingerea că, împreună, vom reuși să finalizăm procesul de reorganizare al organizației pe care o reprezentăm și că vom ieși întăriți din încercările electorale care ne așteaptă în următorii doi ani", a declarat Ovidiu Iane, președintele PSD Diaspora.

Vizită de lucru a președintelui PSD Diaspora, Ovidiu Cristian IANE la Paris, Franța
În perioada 2-3 martie 2018, președintele PSD Diaspora, Ovidiu Iane a efectuat o vizită de lucru în regiunea metropolitană Paris.
În cadrul vizitei au avut loc mai multe rânduri de întâlniri cu reprezentanți ai comunitătilor românești din nordul Franței. Aceste vizite de lucru fac parte din strategia de organizare a PSD Diaspora în Franța. O prioritate a discuțiilor avute în cadrul întâlnirilor a reprezentat-o disponibilitatea pentru înființarea de organizații PSD.
Pe parcursul vizitei, președintele PSD Diaspora a fost însoțit de către coordonatorul PSD pe Franta, Viorel OȚET.

La invitația Fundației Bucovina din Tilburg, secretarul de Stat, Ovidiu Iane a efectuat o vizită de lucru în perioada 02-05 februarie în Olanda.

În urma vizitei efectuate, acesta s-a întâlnit cu șeful misiunii diplomatice a României la Haga, cu reprezentanți ai asociațiilor de români din Olanda și ai Ligii Studenților Români din străinătate, precum și cu membri ai comunitătii de români stabiliți în Olanda.

La sfârșitul lunii octombrie au avut loc adunările de alegeri ale PSD Diaspora pe regiunea metropolitană Madrid. Astfel au fost alese noile conduceri ale organizațiilor: PSD Madrid - Marius Vili Sârbu, PSD Coslada - Adrian Bengean, PSD Torrejon de Ardoz - Chiriță Florica, PSD Mejorada del Campo - Matei Andreica, PSD Pinto - Marius Florescu, PSD Arganda - Claudiu Traian Covaciu și PSD Leganes - Oana Georgiana Papuc.
Alegerile au fost organizate în prezența președintelui PSD Diaspora, Ovidiu Iane.
Astfel, procesul de reorganizare al social - democraților din străinătate continuă.

PSD Diaspora urează mult succes noilor conduceri alese.

O delegație MpRP, condusă de secretarul de stat Ovidiu Iane, a efectuat, în perioada 19-22 octombrie, o vizită de lucru la Cosenza și Reggio Calabria.

Pe parcursul vizitei, secretarul de stat Ovidiu Iane a participat la o întrevedere cu membrii comunității românești din Cosenza, în vederea identificării problematicilor comunității românești și a strategiilor adaptate specificului acesteia.

Totodată, în contextul consolidării relațiilor cu autoritățile regionale și locale, demnitarul MpRP a avut întrevederi cu Mario Occhiuto, primarul din Cosenza, Pierluigi Caputo, presedintele Consiliul Comunal Cosenza, precum și cu reprezentantii Provinciei Cosenza, Francesco Antonio Iacucci, Presedinte Provincia Cosenza, Vincenzo Tamburi, Consilier Provincial cu competente pentru politici sociale și imigrație, Felice D’Alessandro, Consilier Provincial cu competente pentru industrie, transporturi, si activitati productive și Giovanni Cuconato, Responsabil Centrul pentru Ocuparea Fortei de Munca Cosenza.

Educația și mass-media în limbă română sunt priorități pe agenda de lucru a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni (MRP).

În acest context, secretarul de stat Ovidiu Iane a efectuat, în perioada 15-18 septembrie 2017, o vizită în Canada, unde oficialul român a avut întâlniri cu reprezentanții mediului asociativ, ai mass-media de limba română, precum și ai clerului românesc.

În perioada 1 – 4 septembrie 2017, președintele PSD Diaspora, Ovidiu Iane s a aflat într-o vizită de lucru la Castellon.

În cadrul vizitei au avut loc întalniri cu reprezentanții ai mediului asociativ românesc din Comunitatea Valenciană, membri ai Bisericii Ortodoxe din Castellón de la Plana, dar și reprezentanți ai presei de limbă română din regiune.

De asemenea, au avut loc discuții tete-a-tete cu autorități locale, cu primarul orașului Castellón de la Plana doamna Amparo Marco Gual, și domnul David Barelles Adsuara, subprefectul provinciei Castellón, în vederea cooperării și dezvoltării de proiecte comune în folosul comunității române.

Cu ocazia derulării programului de Internship la nivelul Guvernului, a fost organizată o partidă demonstrativă de fotbal care a dus față în față echipa demnitarilor și cea a stagiarilor.
Pe teren s-au aflat, printre altii, secretarul de stat din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Ovidiu Iane, secretarul de stat din cadrul Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ilan Laufer, secretarul de stat din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, Cosmin Butuza și secretarul de stat din cadrul Ministerul Educaţiei Naţionale, Gabriel Ispas.
Partida a avut loc în Complexul Cultural-Sportiv Studenţesc TEI.
La sfârșitul partidei toții ”fotbaliștii” au primit diplome pentru fair-play și spiritul de echipă.

În luna mai, doamana vicepreședinte PSD Ecaterina Andronescu însoțită de domnul Ovidiu-Cristian Iane, președintele PSD Diaspora au efectuat o vizită de lucru la Coslada. Cu acestă ocazie, liderii PSD au avut întâlniri cu reprezentanții comunităților de români din regiune, precum și cu autoritațile locale.
De asemenea demnitarii, au participat la ceremonia de acordare a titlului de ”Mama Anului”, doamnei Carmen Lăudatu, în semn de preţuire pentru preocuparea privind viaţa duhovnicească personală şi familială, grija pentru familie, pentru implicarea în viaţa liturgică şi filantropică a parohiei.

În perioada 22-24 aprilie 2017, secretarul de stat Ovidiu Iane s-a aflat într-o vizită de lucru în Spania, cu prilejul Zilelor Comunității Române din Aragón.

Tot atunci s a semnat și protocolul de înfrațire a localității Mallén și a comunei Șpring din județul Alba, în prezența secretarul de stat Ovidiu Iane si a consulului de la Zaragoza, Alexandru Ion Steriu, urmată de o lansare de carte.