Organizatia PSD Diaspora

se adresează românilor de pretutindeni şi este parte a celui mai important partid politic din
România, Partidul Social Democrat.

În condiţiile în care, în conformitate cu Raportul ONU pe migraţie pentru anul 2015, peste 3,4 milioane de cetăţeni români trăiesc peste hotare, considerăm că problematica diasporei trebuie să fie cu adevărat un capitol strategic pentru România.

În aceeaşi măsură, credem că destinul românilor din comunităţile de lângă graniţe trebuie să rămână o preocupare constantă, o prioritate politică.

Românii de pretutindeni nu sunt cifre seci în statisticile naţionale ori internaţionale.  Toţi suntem români. Tot ce gândim şi întreprindem pentru românii de pretutindeni, fiecare gest politic ori administrativ pe care îl facem trebuie să reflecte şi să confirme acest adevăr.

diaspora

CINE SUNTEM

De-a lungul timpului, am realizat proiecte, care au dezvoltat România și au contribuit la integrarea ei europeană și euro-atlantică. PSD ar putea fi numit „partidul bunăstării” sau al „creșterii economice” și asta pentru că, în perioadele 2001-2004 și 2012-2015, a adus creșterea economică în România. De fiecare dată când am guvernat România, am făcut-o bine, iar astăzi se văd rezultatele. Nu pe hârtie, ci în buzunarele fiecărui român. După o perioadă de criză prelungită, am creat din nou cadrul în care România să se dezvolte. Ne mândrim cu asta.

În tot acest timp, am rămas fideli crezului nostru. Acela de a fi aproape de oameni și de a reduce distanțele sociale dintre aceștia, de a oferi o viață mai bună tuturor, în prezent, de a transforma creșterile economice în beneficii reale, palpabile, care răspund nevoilor fiecărui român.

Partidele rămân una din sursele centrale ale democrației. Fără ele, nu există societate democratică. Vremea în care cetățenii se întâlneau în Agora pentru a dezbate a trecut, această responsabilitate fiind delegată, prin intermediul Instituției Reprezentării, partidelor politice. Ca partid, suntem onorați că putem să satisfacem această funcție democratică. Ne vom lupta în continuare pentru a realiza acele proiecte de care românii au cu adevărat nevoie.

10 LUCRURI ÎN CARE CREDEM