Întrevederea ministrului afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, cu vicepreședintele Republicii India, Venkaiah M. Naidu

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu s-a întâlnit, astăzi, 20 septembrie 2018, cu  vicepreședintele Republicii India, Venkaiah M. Naidu, în cadrul unui dejun oficial oferit în onoarea vizitei efectuate de înaltul demnitar indian în România, în perioada 18-20 septembrie 2018.

read more


Sursa: MAE

Read more...

Guvernul României a aprobat conceptul Președinției române a Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării și calendarul reuniunilor și evenimentelor tematice ale mandatului

Guvernul României a aprobat în cadrul ședinței de joi, 20 septembrie 2018, conceptul Președinției române a Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării și calendarul reuniunilor și evenimentelor tematice propuse de țara noastră pe durata mandatului.

read more


Sursa: MAE

Read more...

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, efectuează o vizită de lucru la Roma

Doamna Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, s-a întâlnit, ieri, cu domnul Paolo Savona, ministrul Afacerilor Europene în Italia și cu doamna Barbara Lezzi, ministrul pentru Regiunile din Sud din Italia în cadrul vizitei de lucru pe care o efectuează la Roma.

În cadrul celor două întâlniri, discuțiile au vizat preluarea de către România a Președinției Consiliului UE în ianuarie 2019. Oficialul român a afirmat că România va avea de negociat o serie de dosare dificile, precum Cadrul Financiar Multianual, Politica de Coeziune, în condițiile în care agenda Președinției va fi influențată de Brexit și alegerile pentru Parlamentul European.

În cadrul întâlnirii cu ministrul Afacerilor Europene din Italia, doamna Plumb a afirmat că România va fi un partener activ și constructiv care va susține avansarea proiectului european, acesta fiind cel mai potrivit cadru pentru dezvoltarea Statelor Membre. Totodată, domnia sa a subliniat că România dorește ca în perioada Președinției Consiliului UE să fie un mediator eficient, care să închidă cât mai multe dosare din cele care se estimează că vor fi în lucru.


Sursa: Fonduri UE

Read more...

A doua zi a vizitei secretarului de stat George Ciamba în Republica Serbia

Secretarul de stat  George Ciamba, co-președintele Comisiei Mixte Interguvernamentale România-Republica Serbia pentru protecția minorităților naționale, a avut, pe parcursul celei de-a doua zile a vizitei oficiale în Republica Serbia, o întâlnire cu liderii principalelor organizații ale persoanelor aparținând minorității române.

read more


Sursa: MAE

Read more...