SURPRIZA PLĂCUTĂ PENTRU PREMIERUL ROMÂNIEI

Aflată în vizită oficială în Spania, Viorica Dăncilă a avut parte de o surpriză plăcută din partea unui grup de români. Aceștia au transmis mesaje de susținere pentru premier și i-au urat acesteia bun-venit. Totodată, cei prezenți au asigurat-o pe Viorica Dăncilă de susținerea pe care aceasta o are din partea diasporei.

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit joi cu omologul său spaniol, Pedro Sanchez. Au fost semnate două memorandumuri de înțelegere, ce permit dezvoltarea de proiecte comune în domenii ca modernizarea administrației publice și apararea.

Read more...

Venirea primăverii sărbătorită la Cosenza

Joi, 01 martie, la Cosenza, pe Corso Mazzini (în centrul orașului Cosenza) s-a sărbătorit Mărțișorul Românesc sub patronajul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni și a Primăriei Cosenza.

Membrii Asociației Dacia Cosenza au împărțit mărțișoare trecătorilor, explicându-le semnificația zilei de 1 martie pentru noi, românii. A fost o acțiune de promovare a tradiției noastre și a culturii românești, care, pe unii italieni i-au impresionat și s-au arătat foarte curioși în a ne cunoaște tradițiile.

 

Read more...

Vizita de lucru a președintelui PSD Diaspora, Ovidiu Cristian IANE la Paris, Franța

În perioada 2-3 martie 2018, președintele PSD Diaspora, Ovidiu Iane a efectuat o vizită de lucru în regiunea metropolitană Paris. În cadrul vizitei au avut loc mai multe rânduri de întâlniri cu reprezentanți ai comunitătilor românești din nordul Franței. Aceste vizite de lucru fac parte din strategia de organizare a PSD Diaspora în Franța.

O prioritate a discuțiilor avute în cadrul întâlnirilor a reprezentat-o disponibilitatea pentru înființarea de organizații PSD. Astfel, pentru început vor fi înființate patru noi organizații PSD în regiune. Cei care și au asumat această misiune politică sunt: Cornel Marica, Vasile Bandi, Adrian Mihalache și Nicolae Luca.

Totodata, în cadrul întâlnirilor Ovidiu Iane a vizitat Biserica Ortodoxă ”Înățarea Domnului și Sfântul Ștefan cel Mare”, din Montreuil precum și Biserica Greco-Catalică din Paris.

Românii din diaspora au nevoie de dialog cu autoritățile românești. Rolul nostru este să construim această punte între guvern și comunități și datoria nostră este să le arătăm românilor din afară că România este într-un proces pozitiv de schimbare, să le redăm încrederea în statul român. În perioada următoare voi mai avea deplasări în zonele Bordeaux și Nisa, deoarece și în sudul Franței există mari comunități de români. Munca adevarată se face în teren printre oameni, numai așa vom cunoaște cu adevarat problemele românilor din diaspora.”, a declarat președintele PSD Diaspora, Ovidiu Iane, la încheierea vizitei.

Pe parcursul vizitei, președintele PSD Diaspora a fost însoțit de către coordonatorul PSD pe Franta, Viorel OȚET.

Read more...

COMUNICAT DE PRESĂ PSD DIASPORA

PSD Diaspora a luat act de decizia Biroului Permanent Național de a organiza Congresul Extraordinar al partidului pentru data de 10 martie.

Noi, cei din diaspora, considerăm că se impune reconfirmarea angajamentului politic prin care PSD a câștigat încrederea majorității covârșitoare a românilor în 2016, precum și demararea procesului de pregătire a alegerilor europarlamentare și prezidențiale care vor avea loc în anul viitor.

România trece printr-un amplu proces de schimbare, iar PSD a demonstrat că este singura forță politică aptă de a guverna în astfel de momente. În ciuda presiunii puse de către forțe care nu au nimic în comun cu democrația, vom merge până la capăt cu implementarea programului de guvernare ales de către majoritatea românilor.

Decizia luată miercuri în BPN este salutară. Noi, PSD Diaspora, vom continua amplul proces de reorganizare pe care l-am început și vom participa ca invitați, la lucrările Congresului, a declarat președintele PSD Diaspora, Ovidiu Iane.

Conform Statutului, Congresul Extraordinar al PSD se convoacă pentru exercitarea atribuțiilor statutare, precum și pentru următoarele situații: în cazul organizării alegerilor locale, parlamentare, europarlamentare sau prezidențiale, la termen sau anticipate, pentru pregătirea acestora sau evaluarea rezultatelor; pentru modificarea Statutului PSD sau a Programului Politic al partidului; în situații deosebite.

Read more...