Boglarka-Lilla Debelka

Boglarka-Lilla Debelka

Candidat Camera Deputatilor

42 ani, inginer, preşedinte Organizația de Femei Social Democrate Diaspora (OFSD)

„Românii din străinătate au nevoie de sprijin social și politic şi sunt parte integrantă a României. Ei nu aşteaptă lucruri diferite faţă de ceea ce aşteaptă românii din ţară. Implicarea diasporei în reorganizarea valorilor sociale, schimbarea mentalităţilor şi asumarea pro-activă a realităţilor din România este esenţială.

Ca femeie şi ca lider OFSD Diaspora, am în vedere, în mod prioritar, situaţiile dificile pe care femeile plecate din România le pot întâmpina în afara țării. Aceste probleme trebuie identificate, pentru a elabora proiecte menite să clarifice cadrul legal și protecția de care ele trebuie să se bucure, pentru a evita situațiile de abuz, care le pot prejudicia statutul și libertatea.

O dimensiune majoră, în ceea ce priveşte diaspora, este păstrarea, afirmarea și promovarea identității etnice, culturale, lingvistice și religioase a românilor de pretutindeni, prin asigurarea unui cadru adecvat de afirmare identitară și spirituală românească. Trebuie, de asemenea, să fim interesați de consolidarea valorilor culturale românești prin protejarea bunurilor culturale, a monumentelor istorice, religioase și culturale din afara țării, precum şi de sprijinirea organizațiilor și asociațiilor reprezentative ale românilor de pretutindeni.
Voi lupta pentru a le demonstra românilor de pretutindeni că, deși sunt departe de țară, țara nu este îndepărtată de ei.”

 

Alti candidati

Marian Vaduva

Marian Vaduva

Candidat Senat
Maria Stoian Musteata

Maria Stoian Musteata

Candidat Camera Deputatilor
Armand Schor

Armand Schor

Candidat Senat
Veaceslav Saramet

Veaceslav Saramet

Candidat Camera Deputatilor