Daniela Iuliana Popescu

Daniela Iuliana Popescu

Candidat Senat

36 ani, cadru didactic (Grecia)

“Sunt cadru didactic, trăiesc şi muncesc într-una dintre cele mai frumoase şi active comunităţi româneşti din diaspora, cea din Grecia. Activitatea de educator şi implicarea în mediul asociativ românesc m-au convins de importanţa pe care trebuie să o dăm afirmării, păstrării şi dezvoltării identităţii româneşti în comunităţile noastre. Copiii şi tinerii noştri, în mod special cei născuţi peste hotare, au nevoie să ştie de unde vin, să înveţe frumoasa noastră limbă, istoria strămoşilor lor. Legătura dintre ei şi România trebuie păstrată şi consolidată, tradiţiile  şi obiceiurile trebuie duse mai departe.  De aceea, sunt necesare o serie de măsuri care privesc nu doar susţinerea esenţială pe care statul român trebuie să o acorde şcolilor şi tuturor celorlalte forme de învăţământ românesc de peste hotare, ci şi aducerea la zi a legislaţiei cu privire la recunoaşterea studiilor, extinderea programelor de limbă, cultură şi civilizaţie românească şi asigurarea unei readaptări optime în sistemul de educaţie românesc a copiilor care revin în ţară.

Un alt proiect important pe care îl susţin este înfiinţarea unei structuri administrative centrale cu atribuţii dedicate în mod exclusiv problematicii românilor de de peste hotare. Aceasta este o cerinţă pe care am regăsit-o în numeroase discuţii cu români din diferite comunităţi, iar apariţia unui astfel de minister ar asigura acea structură capabilă să gestioneze în mod armonios o multitudine de aspecte legate de comunităţile româneşti: păstrarea profilului identitar, exprimarea neîngrădită a opţiunilor politice prin vot, problemele legate de muncă şi de liberă circulaţie, relaţia cu autorităţile statului român, chestiuni care vizează familiile rămase acasă ori procesul de reintegrare al celor care doresc să revină în România.

Puternica echipă de candidaţi din care fac parte, ca şi programul  PSD, mă fac încrezătoare că ne putem atinge obiectivele şi că îi putem face pe toţi românii să îndrăznească să creadă într-o Românie puternică, stabilă şi prosperă.”

Alti candidati

Smaranda Vornicu Shalit

Smaranda Vornicu Shalit

Candidat Camera Deputatilor
Armand Schor

Armand Schor

Candidat Senat
Marian Vaduva

Marian Vaduva

Candidat Senat
Marius Vili Sarbu

Marius Vili Sarbu

Candidat Senat