Maria Stoian Musteata

Maria Stoian Musteata

Candidat Camera Deputatilor

27 ani, jurist (Republica Moldova)

 „Oprirea urgentă a exodului tinerilor și crearea unei şanse reale pentru că tinerii români să facă parte din clasa de mijloc – acestea sunt direcţii de bază ale programului de guvernare al Partidul Social Democrat.

 De ce e nevoie de un program dedicat tinerilor? Pentru că unul din 5 tineri sub 25 de ani este șomer, pentru că 70% dintre tinerii români nu își permit să facă un credit pentru o locuință, pentru că majoritatea tinerilor nu au în perspectivă să rămână în țară și motivele pot continua. Care este prioritatea noastră la acest moment? Să păstrăm tinerii în țară, alături de familiile lor şi să-i aducem acasă pe cei care au plecat.

 În acest sens #PSD a pregătit un set de soluții reale pentru atragerea tinerilor înapoi în țară precum: acordarea de stimulente financiare subvenționând chiria și utilitățile cu 75% din costul acestora, garantarea unui fond de investiții, scutirea de impozit pentru o anumită perioadă de timp, programe de ucenicie pentru învățarea unei meserii. Pentru cei cu studii superioare, vor exista programe de stagii pentru experiență profesională, dar și garantarea unui salariu de încadrare de 2.500 lei brut, în primii 3 ani de muncă. Educația, sănătatea şi protecția socială sunt priorităţi ale social-democrației, sunt valorile pentru care luptă #PSD, valori care vor crea o nouă Românie, o Românie a cetățeanului de rând respectat și apreciat, o Românie a noastră! Să dăm șansa tinerilor să facă parte din #clasademijloc. Eu cred în țara mea! Crede și tu!”

Alti candidati

Liliana Laban

Liliana Laban

Candidat Camera Deputatilor
Daniela Iuliana Popescu

Daniela Iuliana Popescu

Candidat Senat
Veaceslav Saramet

Veaceslav Saramet

Candidat Camera Deputatilor
Armand Schor

Armand Schor

Candidat Senat