Smaranda Vornicu Shalit

Smaranda Vornicu Shalit

Candidat Camera Deputatilor

51 ani, consilier parlamentar

„Prin natura activităţii mele profesionale din ultimii ani, dar şi prin experienţa personală, de familie şi de viaţă, am fost şi sunt în directă legătură cu problematica diasporei. Cea mai valoroasă experienţă din această perioadă a carierei mele este cea legată de întâlnirile pe care le-am avut cu români din numeroase comunităţi din întreaga lume. Cu mulţi dintre ei am construit un dialog pe care sper să îl pot continua, pentru a putea găsi împreună cele mai potrivite răspunsuri pentru preocupările românilor care trăiesc peste hotare şi cele mai eficiente modalităţi de a îi implica în construcţia comună a unei Românii din care nimeni să nu mai aibă nici motiv şi nici dorinţa de a pleca.

Am decis să candidez din mai multe motive. În primul rând, pentru că am un respect deosebit pentru curajul şi determinarea tuturor celor care au decis să îşi părăsească locurile natale şi familia pentru un plus de prosperitate sau pentru a-şi valorifica pe deplin potenţialul profesional. Dincolo de dimensiunea individuală, trăim într-o eră complexă, a competiţiei globale şi a unei permanente interconectări, în multiple planuri. De aceea, diaspora trebuie să fie pentru România, ca naţiune responsabilă, o prioritate strategică, o voce puternică şi respectată în dialogul din societate. Aş fi onorată să mă pot constitui într-unul dintre promotorii şi moderatorii acestui dialog, în calitate de deputat în Parlamentul României. Temele de interes pentru românii de pretutindeni sunt multiple şi, uneori, acute. Este important, însă, să vorbim atât despre probleme, cât şi despre reuşite. Românii din toate colţurile lumii trebuie să primească atâtsusţinere, cât şi apreciere din partea statului român.

Actualul program PSD, un program extrem de tehnic, ne dă şansa, prin pragmatismul, claritatea şi coerenţa sa, să putem consolida toate acele punţi pe care românii din diaspora să poată reveni către România europeană, prosperă şi stabilă, cea la care îndrăznim să visăm şi pentru care îndrăznim să ne străduim cu toţii.”

Alti candidati

Daniela Iuliana Popescu

Daniela Iuliana Popescu

Candidat Senat
Boglarka-Lilla Debelka

Boglarka-Lilla Debelka

Candidat Camera Deputatilor
Maria Stoian Musteata

Maria Stoian Musteata

Candidat Camera Deputatilor
Armand Schor

Armand Schor

Candidat Senat