Veaceslav Saramet

Veaceslav Saramet

Candidat Camera Deputatilor

29 ani, medic dentist (Republica Moldova)

„Am participat la înfiinţarea unor asociații care să formeze legături cât mai strânse între elevii și studenții basarabeni. Şi eu am fost la fel ca ei, atunci când am venit prima dată la București. Prin aceste ONG-uri, am reușit să îi ajut pe membrii lor să se integreze mai ușor în România. M-am străduit să reprezint această comunitate, ascultându-le problemele și dorințele. Același lucru îmi doresc să fac pentru toți românii din afara granițelor, pentru că este nevoie – în Parlamentul României – de oameni care să asculte şi să înţeleagă problemele reale ale oamenilor şi să le ducă, spre găsirea unor soluţii reale şi eficiente, în cel mai înalt for legislativ al ţării.
Ca tânăr antreprenor, îmi doresc să văd tot mai mulţi tineri având oportunitatea de a-şi înfiinţa propria afacere uşor, fără birocraţie, fără costuri administrative care să îi descurajeze. Se poate construi mult în acest sens și putem dezvolta această idee. Îmi doresc și vreau să continui, prin susţinerea şi promovarea de măsuri în acest sens.
Sunt cetățean al Republicii Moldova, dar sunt și cetățean român. La fel ca orice alt român plecat în afara granițelor, știu foarte bine ce înseamnă să fii plecat de acasă, știu cât de importantă este o comunitate unită și știu că statul al cărui cetăţean eşti poate şi trebuie să fie alături de tine, oriunde te afli în lume. Ei bine, eu asta îmi doresc pentru românii din diaspora: să se simtă în siguranță, să simtă că statul român este alături de ei și că românii au valori, cultură și identitate pe care le păstrează chiar și în afara granițelor. Îmi doresc ca ei să fie întotdeauna la curent cu ce se întâmplă acasă și să fie nu doar o voce auzită, ci o voce ascultată.”

Alti candidati

Catalin Serbu

Catalin Serbu

Candidat Camera Deputatilor
Liliana Laban

Liliana Laban

Candidat Camera Deputatilor
Marius Vili Sarbu

Marius Vili Sarbu

Candidat Senat
Smaranda Vornicu Shalit

Smaranda Vornicu Shalit

Candidat Camera Deputatilor